1. Home
  2. Home Additions

Minimal White Extension To Traditional British Home

Built for an English family living on a large plot of privately owned land, this stunning stone residence takes maximum advantage of the property’s scenic beauty in all directions. Starting with a central point defined by a very traditional two-story farmhouse, the firm of Found Associates expanded in two opposite directions with a single-story, contemporary structure. Making up the majority of the floorplan, this extensively modern portion of the home is arranged in two wings, with the farmhouse as the dividing line between public and private spaces. At the front, a spacious living area overlooks a small lake and outdoor entertainment spaces, while the bedrooms at the rear are more compact and personal in nature, looking out only towards the farmhouse wing if they have any large windows at all. By this arrangement, the privacy of personal rooms is protected, while all the house enjoys sunlight during the day.
The decor of the dwelling is starkly white in furniture choice, surrounded by the cream tones of the exterior stone and subdued greys of concrete walls and floors. The overall theme inside is one of nearly absolute minimalism, with very few decorations or unnecessary furniture pieces. This choice in interior design echoes the overall architecture of the home’s main portion, which is exceedingly boxy and stylishly simple. The construction of the house from stone pieces instead of exterior steel, wood, or concrete pays tribute to conventional English building practices over the centuries, while the central structure which creates the home’s third wing is even more traditional by design. The two sections contrast entirely in style, but work very well together due to careful attention paid to finishes and the integration of each into the property as a whole.

The main home runs down a long rectangular line of rooms, while some additional rooms are hosted inside a traditionally-styled farmhouse at the middle, which serves as the focal point of the house as a whole.

The rooms inside the rectangular majority of the dwelling are arranged one by one along its facade, stretching to the farmhouse and continuing behind it. Inside, this creates the potential for long uniform hallways running between various rooms.

The property occupied by is extremely scenic, with the main public portions of the house overlooking a large pond a sloping front lawn. A row of floor to ceiling windows keeps watch over an outdoor patio in the contemporary section of the dwelling, while the principal facade of the more traditional wing forms the other edge of the corner deck.

The spaces included here which overlook the residence’s property are the main living and dining room, done up in stark white colors and minimal arrangement of furnitures.

minimal-white-extension-to-traditional-british-home-6-front-section-upper-corner.jpg

Every exterior surface is finished in stacked stone; on the rectangular portions of the dwelling, this stone is very loosely set and joined to the structure within the walls instead of being bound in mortar on the outside.

minimal-white-extension-to-traditional-british-home-7-joint-between-sections.jpg

The farmhouse-style section of the home, joined to the main wings by a glass-walled walkway, uses more natural stone cuts and traditional joint techniques to add to its authenticity as an old English house, despite the fact that it’s all a new construction.

The first major hallway of the house begins with a stairway descending between stone walls at the far rear edge of its rectangular portion, with enough comfortable space for only a single person in its width.

As the hallway descends, light is still drawn in between the wall through a line of skylights running down the length of the passage. The stone exterior walls are replaced here by smooth concrete, a dominant theme throughout the interior.

At various points, the home’s hallway branches or moves to the side to accommodate and additional entry door or the shape of a particular room. This helps to break up the visual length of the hallway where desirable, enhancing the distinction between the public rooms in front of the farmhouse and the private spaces behind it.

The major public space of the house is a large dual room which takes up the majority of the front wing, containing a living room and dining room with no barriers between the two. Furniture here is low, accenting the long and low profile of the building as a whole.

Furnishing is minimal, with only the necessary seating and no tables or other accent furniture surrounding each piece. Light comes from the bank of windows looking out over the lawn by day, and from strip lighting built into the ceiling overhead by night.

The dining room is defined only by constricted width and the table it contains, set in line with an ultra-minimal rectangular kitchen countertop at the room’s innermost edge.

While a stone pattern continues above the room’s windows on the outside, within the rooms the ceiling stops where the glass walls do, creating full floor-to-ceiling views.

Back in the home’s hallway system, the skylights above showcase the time of day through the angled shadows they cast on the floor. Various widened indentations in the hallway lead to different rooms.

This additional living space is meant as a smaller, more personal alternative to the main living room, featuring one of the only decorative pieces of the entire structure. Even this small splash of nonwhite hue, combined with the sandy color out the window, helps give this space a warmer atmosphere than most others on the property.

Behind the tall traditional wing, the second half of the house’s rectangular portion holds its private bedrooms, arranged one by one along its longest uninterrupted hallway. The elevation of the landscape changes throughout the long design of the house, so small flights of stairs are common inside to keep it all above ground.

Each bedroom is simply reminiscent of a significantly widened hallway, usually with a window wall on one edge. Floors, walls, and ceilings are all finished in the milky concrete that lines the rest of the interior, with simple rectangular forms defining each space.

This furnished master suite provides an idea of what each bedroom’s final form looks like, with a few extra decor pieces like a bedside lamp stand differentiating it from the living room. Still, an emphasis is placed on open space and minimal design.

A low, white bathtub is reminiscent of the form of each modern wing of the house as a whole, overlooking the isolated rear of the property, free from privacy concerns.

SHARE THIS ARTICLE

WHAT DO YOU THINK?

pharmacy24.com.ua

np.com.ua/teplovoe-oborudovanie/blinnicy.html

www.xn--e1agzba9f.com