1. Home
  2. Home Additions

Victorian Home in London Gets Curvaceous, Bodacious Extension

UK architecture firm Scott Architects gave this Victorian home in London’s De Beauvoir Conservation Area a quirky makeover that stands out from its straight-laced neighbors. The architects gave this brick exterior home a curvaceous, bodacious addition that totally transformed the design, ushering this old urban house into an exciting new era. In response to its outdoor environment, the exterior architectural details are integrated into the surrounding garden with a patio area that is carved into the sloping site, and the garden itself extending onto the rooftop of the lower level. Wrapping the patio area, a wood wall winds its way around and in, while folding glass doors dissolve the division between indoors and out. The wood continues with organic architecture above ground, connecting the new lower addition to the traditional brick upper.

From the architects, “The sculptural form of the rear extension has resulted from specific responses to the site’s immediate surroundings, while preserving the character of the existing building. The extension is designed to be part of the garden landscaping rather than the main house and this is reflected in the choice of timber cladding and green roof system.”

Through the glass doors, you’re welcomed into a kitchen and dining area that blends modern and organic aesthetics. A curved wood wall continue from the outside in, separating the kitchen from the rest of the dining area. Windows cut into the wall keep the two spaces connected. Just pull up a stool and keep the chef company!

Directly above the dining table, a twisted wood feature instantly draws the eye upward. While wood connects interiors to the outdoors, the exposed brick wall recalls the home’s Victorian origins.

Opposite the curving wood wall, an organically arching wall and sloped ceiling enhance the home’s organic edge.

Follow the curves toward the staircase leading to the upper level.

victorian-home-in-london-gets-curvaceous-bodacious-extension-9.jpg

Wood wrapped spaces are organic in their material choices and their shapes.

Further up the home, exit the wood and enter a cool, white palette adorned with traditional elements like elaborate molding and a fireplace feature that is an instant focal point to this den area.

Large windows flood the space with natural light, only enhanced by the bright white walls and light flooring.

An intimate bedroom is warmed up with a fireplace and wood floors, which continue into the adjoining bathroom.

This bright bath boasts another large window and is awash in natural light. The frameless glass shower lets light and views flow freely throughout, adding to its visual size. Contemporary style fixtures are minimalist in look, but maximize life’s little luxuries. Love the soaker tub beneath the window.

A roughly finished studio space.

The brick wall in this bathroom gives this space a warm, rustic appeal.

You’d never expect these wonderfully warm, winding, woody interiors from this conservative, conventional facade. This home was recognized as Best Small House of the Year at The Sunday Times British Homes Awards 2013.

via

SHARE THIS ARTICLE

WHAT DO YOU THINK?

biceps-ua.com

узнать больше biceps-ua.com

https://seotexts.com